Over ons

Bruggenbouw is de kerncompetentie van Machinefabriek Rusthoven. In het noorden des lands, waar zo’n 1000 bruggen zijn, hebben we een aanzienlijk marktaandeel verworven, maar ook op vele andere plaatsten hebben wij bruggen en sluizen gebouwd. Rusthoven heeft door jarenlange ervaring veel expertise vergaard. Het bouwen en monteren van bruggen vereist een grote nauwkeurigheid en wij hebben keer op keer aangetoond dat wij over het vakmanschap beschikken om dit soort projecten op tijd en met succes te voltooien. Wij hebben alle kennis zelf in huis en voeren alle facetten in eigen beheer uit: design, engineering, productie, verspaning, montage en onderhoud.

De montage op locatie is de laatste maar zeer belangrijke stap in het leveren van een brug. Rusthoven coördineert het hele proces en zorgt voor zowel een professionele voorbereiding als gecertificeerd en vakbekwaam personeel en bovendien dat de montage met zo weinig mogelijk overlast gebeurt.

Bedrijfsvisie

Klantgericht, flexibel, inventief, accuraat en creatief, dat zijn de sleutelwoorden van Machinefabriek Rusthoven. Persoonlijk advies en goede samenwerking vinden we erg belangrijk. Bovendien vindt u bij ons alle disciplines onder een dak.

Wat Rusthoven verder te bieden heeft:

  • een eigen ontwerpafdeling
  • goede prijs/kwaliteitsverhouding
  • uitstekende service
  • constante kwaliteit

Kwaliteitssysteem

Wij werken met een eigen kwaliteitssysteem op basis op van ISO 9001-2015. Specifiek voor de laswerkzaamheden hebben we het certificaat voor de EN-ISO 3834-2 behaald. De EN-ISO 3834 certificering is een internationaal erkend kwaliteitsborgingsysteem voor laswerkzaamheden. De 3834-2 is de meest uitgebreide variant van de certificering. Hiernaast hebben we het conformiteitscertificaat NEN-EN 1090-2 tot en met uitvoeringsklasse 4 (EXC4). Dit is het hoogst haalbare niveau t.a.v. de NEN-EN 1090. Verder zijn wij als machinefabriek VCA** gecertificeerd, wat garant staat voor veilig, gezond en milieubewust werken.

De certificaten van de ISO 9001 en VCA** zijn afgegeven door C+ certificering. De certificaten van de EN-ISO 3834 en de NEN-EN 1090 zijn afgegeven door de TUV Nederland. Onder de tab Downloads zijn de certificaten gevoegd.

Geschiedenis

Rusthoven is in 1956 begonnen als onderhoudsbedrijf aan het Eemskanaal in Groningen. Al snel gingen wij ook reparaties uitvoeren en geleidelijk kwam daar nieuwbouw bij. Mede door onze samenwerking met relaties als de provincie Groningen hebben wij in de loop der jaren een enorme expertise en reputatie opgebouwd in met name de bruggenbouw. In de laatste jaren hebben wij dit uitgebreid met eigen engineering en design. Rusthoven heeft zich zo ontwikkeld tot een professioneel gecertificeerd bedrijf in bruggen- en machinebouw, met bijna 60 fulltime medewerkers, dat complete projecten kan uitvoeren met alles wat daarbij komt kijken.